Зміст та особливості сучасного етапу нормативно-правового забезпечення прав осіб, засуджених до позбавлення волі в Україні - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S. (Наше право. - 2017. - № 4. - С. 102-109, 2017)
Визначено основні етапи розвитку національного законодавства з питань регулювання правового статусу громадян, засуджених до позбавлення волі. Досліджено сучасний стан нормативно-правового забезпечення прав осіб, засуджених до позбавлення волі в Україні, охарактеризовано зміст та особливості новітнього етапу реформування вітчизняного законодавства у даній сфері, окреслено головні напрямки його подальшого розвитку.

The main stages of develop of national legislation which regulate the legal status of a persons condemned to imprisonment are considered. The contemporary situation of normative-legal ensuring of rights of persons condemned to imprisonment in Ukraine is reveal. Analyzes of the content and specific features of modern stage of reforming legislation in this sphere were prepared. The directions of improvement of Ukraine legislation which regulate the legal status of a persons condemned to imprisonment are defined.

Определены основные этапы развития национального законодательства в сфере регулирования правового статуса граждан, осуждённых к лишению свободы. Исследовано современное состояние нормативно-правового обеспечения прав лиц, осуждённых к лишению свободы в Украине, охарактеризованы содержание и особенности новейшего этапа реформирования отечественного законодательства в данной сфере, определены основные направления его дальнейшего развития.
Keywords: засуджений до позбавлення волі; правовий статус; права і свободи; нормативно-правове забезпечення; нормативний акт; пенітенціарна система; condemned to imprisonment; legal status; right and freedoms; normative-legal ensuring; normative-legal act; penitentiary system; осуждённый к лишению свободы; правовой статус; права и свободы; нормативно-правовое обеспечение; нормативный акт; пенитенциарная система