Правові основи діяльності товариських судів та їх роль в укріпленні службової дисципліни працівників міліції Української РСР - Лесь, І. О.; Les’, I. O. (Форум права. – 2014. – № 1. – С. 317–322., 2014)
Розглянуто нормативно-правову базу, що забезпечувала діяльність товариських судів (судів честі) в органах внутрішніх справ, порядок притягнення до дисциплінарної відповідальності атестованого працівника міліції та їх вплив на укріплення дисципліни працівників міліції Української РСР.

By retrospective analysis considered normative-legal base provided the activities of comrades courts (Courts of honor) in the bodies of internal affairs, the procedure of bringing to disciplinary responsibility of certified police officers and their influence on the strengthening of discipline police officers of the Ukrainian SSR.

Рассмотрена нормативно-правовая база, которая обеспечивала деятельность товарищеских судов (судов чести) в органах внутренних дел, порядок привлечения к дисциплинарной ответственности аттестованного сотрудника милиции и их влияние на укрепление дисциплины работников милиции Украинской ССР.
Лесь, І. О. Правові основи діяльності товариських судів та їх роль в укріпленні служ- бової дисципліни працівників міліції Української РСР [Електронний ресурс] / І. О. Лесь // Форум права. – 2014. – № 1. – С. 317–322. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2014_1_55.pdf.
Лесь І. О. "Правові основи діяльності товариських судів та їх роль в укріпленні службової дисципліни працівників міліції Української РСР." Форум права 1 (2014): 317–322.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Історія. History. История; Положення про товариські суди; суди честі; Дисциплінарний статут; службова дисципліна; УРСР; УССР; товариські суди; товарищеские суды; суды чести; Дисциплинарный устав; служебная дисциплина; comrades courts; courts of honor; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; Ukrainian SSR; disciplinary responsibility; милиция; міліція; militia