Вплив митного права ЄС та норм міжнародного митного права на зміст адміністративно-правового регулювання реалізації державної митної політики в Україні - Іванов, С. В.; Ivanov, S. V. (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 1, ч. 1. - С. 194-200, 2018)
У статті з’ясовано значення впливу норм митного права ЄС та норм міжнародного митного права на зміст адміністративно-правового регулювання реалізації державної митної політики в Україні. Це втілюється у створенні передумов для членства України в ЄС та участі її в зовнішньоекономічних відносинах, а також забезпеченні економічної безпеки держави.

В статье уточнено значение влияния норм таможенного права ЕС и норм международного таможенного права на содержание административно-правового регулирования реализации государственной таможенной политики в Украине. Это воплощается в создание предпосылок для членства Украины в ЕС и участия ее во внешнеэкономических отношениях, а также обеспечении экономической безопасности государства.

The article ascertains significance of impact of EU Customs Law norms and International Customs Law norms on substance of administrative-law regulation of state customs policy in Ukraine. It is translated into creating precondition of Ukrainian adherence to EU and its participation in external economic relations, as well as providing state economic safety.
Keywords: державна митна політика; state customs policy; государственная таможенная политика; адміністративно-правове регулювання; administrative and legal regulation; административно-правовое регулирование; міжнародні норми; international norms; международные нормы; міжнародне митне право; international customs law; международное таможенное право; економічна безпека; economic security; экономическая безопасность