Адміністративне право України. Загальна частина у схемах : навчальний посібник - Брусакова, О. В.; Brusakova, O. V.; Глушкова, Д. Г.; Glushkovа, D. G.; Голуб, М. В.; Holub, M. V.; Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Крикун, В. В.; Krykun, V. V.; Крут, К. О.; Krut, K. O.; et al. (Харків : ХНУВС, 2019. – 236 с., 2019)
У навчальному посібнику у вигляді структурно-логічних схем розкрито зміст норм загальної частини адміністративного права України: сутність публічного адміністрування, його принципи; предмет, метод, принципи і систему адміністративного права; систему суб’єктів адміністративного права; публічну службу та iнше. Для студентів, аспірантів, викладачів закладів різного рівня акредитації, наукових і практичних працівників та всіх, хто цікавиться питаннями адміністративного права.

The textbook in the form of structural and logical schemes discloses the content of the norms of the general part of administrative law of Ukraine: the essence of public administration, its principles, subject, method, principles and system of administrative law; system of subjects of administrative law; public service and so on. For students, graduate students, teachers of institutions of different levels of accreditation, scientists and practitioners and anyone interested in administrative law.

В учебном пособии в виде структурно-логических схем раскрыто содержание норм общей части административного права Украины: сущность публичного администрирования, его принципы, предмет, метод, принципы и систему административного права; систему субъектов административного права; публичную службу и прочее. Для студентов, аспирантов, преподавателей учреждений разного уровня аккредитации, научных и практических работников и всех, кто интересуется вопросами административного права.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Україна. Ukraine. Украина; публічне адміністрування; публічна влада; апарат публічного адміністрування; адміністративне право як галузь права; предмет права; принципи права; система права; адміністративно-правові норми; адміністративно-правові відносини; субʼєкти адміністративного права; Президент України; громадські об’єднання; фізична особа; органи виконавчої влади; Кабінет Міністрів України; центральні органи виконавчої влади; місцеві державні адміністрації; органи місцевого самоврядування; публічна служба; державна служба; посадова особа; державні службовці; альтернативна (невійськова) служба; форми публічного адміністрування; методи публічного адміністрування; адміністративна відповідальність; адміністративне правопорушення; провадження в справах про адміністративні правопорушення; адміністративні процедури; адміністративні послуги; законність; дисципліна; державний контроль; недержавний контроль; адміністративна юрисдикція; адміністративне судочинство; публичное администрирование; публичная власть; аппарат публичного администрирования; административное право как отрасль права; предмет права; принципы права; система права; административно-правовые нормы; административно-правовые отношения; субъекты административного права; Президент Украины; общественные объединения; физическое лицо; органы исполнительной власти; Кабинет Министров Украины; центральные органы исполнительной власти; местные государственные администрации; органы местного самоуправления; публичная служба; государственная служба; должностное лицо; государственные служащие; альтернативная (невоенная) служба; формы публичного администрирования; методы публичного администрирования; административная ответственность; административное правонарушение; производства по делам об административных правонарушениях; административные процедуры; административные услуги; законность; дисциплина; государственный контроль; негосударственный контроль; административная юрисдикция; административное судопроизводство; public administration; public authority; public administration apparatus; administrative law as a branch of law; subject of law; principles of law; system of law; administrative law; administrative and legal relations; subjects of administrative law; President of Ukraine; public associations; individual; executive agencies; Cabinet of Ministers of Ukraine; central executive authorities; local government administrations; local government bodies; public services; civil service; executive agencies; civil servants; alternative (non-military) service; forms of public administration; public administration methods