Відкликання з відпустки працівника поліції: проблеми законодавства і практики - Чорноус, О. В.; Chornous, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1475-7990 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 2 (89). - С. 84-93, 2020)
Проаналізовано особливості порядку відкликання з відпустки деяких категорій працівників. Розглянуто види щорічних відпусток поліцейських. Проведено порівняльний аналіз правового регулювання відкликання з відпустки поліцейського, військовослужбовця та державного службовця. Виокремлено прогалини проблеми правового регулювання порядку відкликання поліцейського із щорічної відпустки. Увагу дослідження спрямовано на врегулювання практичних проблемних аспектів здійснення захисту конституційних, трудових прав поліцейських як сторони службово-трудових відносин та вдосконалення Закону України «Про Національну поліцію».

The peculiarities of the procedure for revoking the leave of some categories are analyzed employees. Types of annual vacations of police officers are considered. A comparative analysis of the legal regulation of the recall of a police officer, serviceman and civil servant was conducted. Gaps in the problem of legal regulation of the procedure for recalling a police officer from annual leave have been identified.

Проанализированы особенности порядка отзыва из отпуска некоторых категорий работников. Рассмотрены виды ежегодных отпусков полицейских. Проведен сравнительный анализ правового регулирования отзыва из отпуска полицейского, военнослужащего и государственного служащего. Выделены пробелы проблемы правового регулирования порядка отзыва полицейского из ежегодного отпуска. Внимание исследования направлены на урегулирование практических проблемных аспектов осуществление защиты конституционных, трудовых прав полицейских как стороны служебно-трудовых отношений и совершенствования Закона Украины «О Национальной полиции».
Recalling a Police Officer from Leave: Problems of Legislation and Practice
Отзыв из отпуска работника полиции: проблемы законодательства и практики
Чорноус, О. В. Відкликання з відпустки працівника поліції: проблеми законодавства і практики / Олена Василівна Чорноус // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2020. - № 2 (89). - С. 84-93. - DOI: https://doi.org/10.32631/v.2020.2.08.
Чорноус, О. В. (2020) «Відкликання з відпустки працівника поліції: проблеми законодавства і практики», Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ, 89(2), с. 84-93. doi: 10.32631/v.2020.2.08.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; поліцейський; полицейский; police officer; відкликання з відпустки; отзыв из отпуска; recall from vacation; правове регулювання; правовое регулирование; legal regulation; щорічна відпустка; ежегодный отпуск; annual vacation