Визначення додаткових прав та обов’язків учасників товариства з обмеженою відповідальністю за корпоративним договором - Бєлінська, К. В.; Bielinska , K. V. (Доктрина приватного права: традиції та сучасність: матеріали XX наук.-практ. конф., присвяч. 100-й річниці з дня народж. д-ра юрид. наук, проф., чл.-кор. АН УРСР, ректора Харків. юрид. ін-ту (1962–1987 рр.) В. П. Маслова (м. Харків, 4 лют. 2022 р.). – Харків: Право, 2022. - С. 409-412, 2022)
Встановлено, що для врегулювання корпоративних правовідносин, які складаються між учасниками товариства, метою яких є розвивати діяльність товариства та отримувати прибуток, учасники товариства мають право укласти корпоративний договір, яким встановити додатковий перелік прав та обов’язків учасників товариства. У випадку не виконання сторонами корпоративного договору у них виникає договірна відповідальність.

It is established that in order to regulate the corporate legal relations between the members of the company, the purpose of which is to develop the activity of the company and make a profit, the members of the company have the right conclude a corporate agreement, which will establish an additional list of rights and obligations of company members. In case of non-fulfillment of the corporate agreement by the parties, they have contractual liability.

Установлено, что для урегулирования корпоративных правоотношений, складывающихся между участниками общества, целью которых является развивать деятельность общества и получать прибыль, участники общества имеют право заключить корпоративный договор, которым установить дополнительный список прав и обязанностей участников общества. В случае не исполнения сторонами корпоративного договора у них возникает договорная ответственность.
Keywords: товариство з обмеженою відповідальністю; limited liability company; общество с ограниченной ответственностью; права та обов'язки учасників товариства; rights and obligations of members of the company; права и обязанности участников общества; корпоративний договір; corporate agreement; корпоративный договор; корпоративні правовідносини; corporate legal relations; корпоративные правоотношения