Військовий трибунал у системі правосуддя: міжнародний досвід та виклики сьогодення - Гайдар, М. В.; Haidar, M. V.; Марина Гайдар (Правова наука і державотворення в Україні в контексті інтеграційних процесів: матеріали ХV Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24 трав. 2024 р.). – Суми: СФ ХНУВС, 2024. – С. 120-122, 2024)
Запропоновано декілька механізмів для вирішення питання про притягнення до відповідальності РФ за скоювані нею міжнародні злочини протягом останніх 10 років відносно української державності та українського народу.

Several mechanisms have been proposed to resolve the issue of holding the Russian Federation accountable for the international crimes committed by it over the past 10 years in relation to Ukrainian statehood and the Ukrainian people.

Предложено несколько механизмов для решения вопроса о привлечении к ответственности РФ за совершаемые ею международные преступления за последние 10 лет в отношении украинской государственности и украинского народа.
Keywords: військовий трибунал; злочин агресії; міжнародний досвід; military tribunal; crime of aggression; international experience; военный трибунал; преступление агрессии; международный опыт