Рефлексія як детермінанта особистісної зрілості працівників Національної поліції - Ламаш, І. В.; Lamash, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9548-4006; Онацька, В. Д.; Onatska, V. D. (Бочаровські читання : тези доп. учасників Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю підгот. психологів у Харків. нац. ун-ті внутр. справ (Харків, 13 квіт. 2018 р.). – Харків, 2018.– С. 177-181., 2018)
Розглянуто психологічні аспекти феномену рефлексії. Встановлено взаємозв’язок між поняттями «рефлексія» та «рефлексивність». Проаналізовано різні підходи до вивчення цього феномена у вітчизняній та зарубіжній психології. Підкреслено важливість розвитку рефлексіїяк детермінанти особистісної зрілості працівників Національної поліції.

Psychological aspects of the phenomenon of reflection are considered. The relationship between the concepts of "reflection" and "reflexivity" has been established. Various approaches to the study of this phenomenon in domestic and foreign psychology are analyzed. The importance of the development of reflection as a determinant of personal maturity of employees of the National Police is emphasized.

Рассмотрены психологические аспекты феномена рефлексии. Установлена взаимосвязь между понятиями «рефлексия» и «рефлексивность». Проанализированы различные подходы к изучению этого феномена в отечественной и зарубежной психологии. Подчеркнута важность развития рефлексии как детерминанты личностной зрелости сотрудников полиции.
Ламаш, І. В. Рефлексія як детермінанта особистісної зрілості працівників Національної поліції / Ірина Володимирівна Ламаш, Валерія Дмитрівна ОНАЦЬКА // Бочаровські читання : тези доп. учасників Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 25-річчю підгот. психологів у Харків. нац. ун-ті внутр. справ (Харків, 13 квіт. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018.– С. 177-181.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; рефлексія; reflection; рефлексия; рефлексивність; reflexivity; рефлексивность; особистісна зрілість; personal maturity; личностная зрелость; поліцейські; police; полицейские