Italy’s experience in priorities of security and democracy - Danyliuk, S. O.; Данилюк, С. О. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 67-68, 2025)
Відмічено, що Італія має важливий досвід у забезпеченні безпеки та розвитку демократії, який може слугувати корисним прикладом для України в умовах сучасних викликів, особливо з огляду на загрози територіальній цілісності, вплив зовнішніх факторів, зокрема дезінформації, та зусилля у напрямку європейської інтеграції.

It was noted that Italy has important experience in ensuring security and developing democracy, which can serve as a useful example for Ukraine in the face of modern challenges, especially given the threats to territorial integrity, the influence of external factors, in particular disinformation, and efforts towards European integration.
Keywords: зарубіжний досвід; Італія; забезпечення безпеки; демократія; європейська інтеграція; foreign experience; Italy; security; democracy; European integration