Теоретичні основи застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування корупційних кримінальних правопорушень - Логін, Р. І.; Lohin, R. I. (Вісник Кримінологічної асоціації України. – 2023. – № 2 (29). – С. 180-188, 2023)
Проведено аналіз стану наукової розробленості теоретичних знань про заходи забезпечення кримінального провадження як основи досліджень застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування корупційних кримінальних правопорушень. Надано огляд існуючих у вітчизняній доктрині кримінального процесу сучасних підходів до визначення поняття заходів забезпечення кримінального провадження, його співвідношення із поняттям кримінального процесуального примусу, видової класифікації заходів забезпечення кримінального провадження та їх функціонального призначення. Виокремлено основні напрямки досліджень заходів забезпечення кримінального провадження на сучасному етапі розвитку науки кримінального процесу. Визначено діалектичний зв’язок із загальнотеоретичними положеннями щодо заходів забезпечення кримінального провадження та перспектив подальшого дослідження застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування корупційних кримінальних правопорушень.

An analysis of the state of scientific development of theoretical knowledge about measures to ensure criminal proceedings as a basis for research into the use of measures to ensure criminal proceedings during pre-trial investigation of corruption criminal offenses was carried out. An overview of modern approaches to the definition of the concept of measures of criminal proceedings, its correlation with the concept of criminal procedural coercion, the type classification of measures of criminal proceedings and their functional purpose, existing in the domestic doctrine of criminal proceedings, was given. A dialectical connection with general theoretical provisions on measures to ensure criminal proceedings and further study of the use of measures to ensure criminal proceedings during pre-trial investigation of corruption criminal offenders is determined.

Проведен анализ состояния научной разработанности теоретических знаний о мерах обеспечения уголовного производства как основы исследований применение мер обеспечения уголовного производства во время досудебного расследования коррупционных уголовных правонарушений. Выделены основные направления исследований мер обеспечения уголовного производства на современном этапе развития науки уголовного процесса.
Theoretical basis of the application of measures to ensure criminal proceedings during the pre-judicial investigation of corruption criminal offenses
Keywords: процесуальний примус; procedural coercion; процессуальное принуждение; заходи забезпечення кримінального провадження; security measures criminal proceedings; меры обеспечения уголовного производства; досудове розслідування; pre-trial investigation; досудебное расследование; корупційні кримінальні правопорушення; corruption criminal offences; коррупционные уголовные правонарушения