Усунення прогалин у цивільному праві за допомогою аналогії права, аналогії закону та міжгалузевої аналогії - Кройтор, В. А.; Kroytor, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1849-5721 (Форум права. - 2016. - № 3. - С. 159–166, 2016)
Доведено, що аналогія в цивільному праві є досить поширеним правовим явищем та може бути застосована лише судом у разі дотримання певного порядку, який має бути встановлений на законодавчому рівні. Визначено, що аналогія в цивільному праві поділяється на аналогію права, аналогію закону та міжгалузеву аналогію. Зроблено висновок, що субсидіарне застосування норм права не може бути міжгалузевою аналогією.

It is proved that in the civil law of analogy is a very common legal phenomenon and can only be applied by the court in the case of compliance with a specific order, which must be fixed at the legislative level. It was determined that the analogy in civil law is divided into the right analogy, analogy of law and analogy of cross-sectoral. It is concluded that the subsidiary application of the law cannot be interdisciplinary analogy.

Доказано, что в гражданском праве аналогия является очень распространенным правовым явлением и может быть применена только судом в случае соблюдения определенного порядка, который должен быть закреплен на законодательном уровне. Определено, что аналогия в гражданском праве разделяется на аналогию права, аналогию закона и межотраслевую аналогию. Сделан вывод, что субсидиарное применение норм права не может быть межотраслевой аналогией.
Устранение пробелов в гражданском праве с помощью аналогии права, аналогии закона и межотраслевой аналогии
Fill Gaps in Civil Law with the Help of the Right Analogy, Analogy of Law and Analogy Interbranch
Кройтор, В. А. Усунення прогалин у цивільному праві за допомогою аналогії права, аналогії закону та міжгалузевої аналогії [Електронний ресурс] / В. А. Кройтор // Форум права. – 2016. – № 3. – С. 159–166. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2016_3_30.pdf.
Кройтор В. А. "Усунення прогалин у цивільному праві за допомогою аналогії права, аналогії закону та міжгалузевої аналогії." Форум права 3 (2016): 159–166.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; прогалини в праві; аналогія закону; аналогія права; міжгалузева аналогія; gaps in the civil law; law analogy; analogy of law; interbranch analogy; пробелы в праве; аналогия закона; аналогия права; межотраслевая аналогия