До характеристики сучасного стану забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування - Чорна, А. М.; Chorna, A. M.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-0519-7300 (Juris Europensis Scientia. – 2020. – Вип. 2. – С. 26-30, 2020)
У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених і норм чинного законодавства України надано характеристику сучасному стану забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування. Аргументовано, що у галузі забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування існує чимала кількість проблем, серед яких чинне місце посідає також проблема невизначеності на законодавчому рівні термінології, яка активно використовується у законодавстві, що призводить до вільного тлумачення податкового законодавства податківцями, що в більшості випадків робилося не на користь платників податків.

The article, based on the analysis of scientific views of scientists and current legislation of Ukraine, provides a description of the current state of ensuring the rights of business entities in the field of taxation. It is argued that in the field of ensuring the rights of business entities in the field of taxation exists a large number of problems, including the problem of uncertainty at the legislative level terminology that is actively used in legislation, which leads to a free interpretation of the tax legislation by taxpayers, which in most cases was not done in favor of taxpayers.

В статье на основе анализа научных взглядов ученых и норм действующего законодательства Украины охарактеризовано современное состояние обеспечения прав субъектов предпринимательской деятельности в сфере налогообложения. Аргументировано, что в области обеспечения прав субъектов предпринимательской деятельности в сфере налогообложения существует немалое количество проблем, среди которых действующее место занимает также проблема неопределенности на законодательном уровне терминологии, которая активно используется в законодательстве, что приводит к вольному толкованию налогового законодательства налоговиками, что в большинстве случаев делалось не в пользу налогоплательщиков.
To the characteristics of the current state of ensuring the rights of entrepreneurs in the field of taxation
Чорна, А. М. До характеристики сучасного стану забезпечення прав суб’єктів підприємницької діяльності у сфері оподаткування / А. М. Чорна // Juris Europensis Scientia. – 2020. – Вип. 2. – С. 26-30. - DOI: https://doi.org/10.32837/chern.v0i2.69.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Податкове право. Tax law. Налоговое право; підприємницька діяльність; предпринимательская деятельность; entrepreneurship; суб’єкти підприємницької діяльності; субъекты предпринимательской деятельности; subjects of economic activity; оподаткування; налогообложение; taxation; правове забезпечення; правовое обеспечение; legal support; правовий захист; правовая защита; legal protection