Право на доступ до інтернету та інших цифрових технологій - Шишка, О. Р.; Shyshka, O. R. (Цифрова трансформація прав: ЄС та Україна : матеріали 1-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 133-143, 2024)
Зазначено, що цифрові технології стали невід’ємною частиною життя сучасної людини, а Інтернет тут відіграє важливу роль у реалізації багатьох основних прав і свобод людини у ХХІ столітті. Тому, в наш час доступ до цифрових технологій стає не просто питанням зручності, але і запорукою реалізації фундаментальних прав та свобод людини.

It is noted that digital technologies have become an integral part of the life of a modern person, and the Internet plays an important role in the implementation of many basic human rights and freedoms in the 21st century. Therefore, in our time, access to digital technologies is not just a matter of convenience, but also a guarantee of the realization of fundamental human rights and freedoms.

Отмечено, что цифровые технологии стали неотъемлемой частью жизни современного человека, а Интернет играет важную роль в реализации многих основных прав и свобод человека в XXI веке. Поэтому в настоящее время доступ к цифровым технологиям становится не просто вопросом удобства, но и залогом реализации фундаментальных прав и свобод человека.
Keywords: цифрові технології; Інтернет; права та свободи людини; digital technologies; Internet; human rights and freedoms; цифровые технологии; Интернет; права и свободы человека