Діяльність Збройних Сил Латвії, Литви та Естонії: досвід для України - Чумак, В. В.; Chumak, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6171-2250 (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2019. – № 4 (87). – С. 162-169, 2019)
У статті досліджено сучасний стан діяльності Збройних Сил країн Балтії, а саме Латвії, Литви та Естонії. Визначено, що діяльність Збройних Сил країн Балтії базується на стандартах НАТО, що імплементовані відповідно до положень Північноатлантичного договору. Наголошено, що діяльність Збройних Сил країн Балтії здійснюється за принципом колективної оборони Організації Північноатлантичного договору, завданням якої є захист її держав-членів від будь-якої воєнної загрози. Зроблено висновок про можливість імплементації позитивних положень щодо трансформації системи об’єднаного керівництва силами оборони та військового управління у Збройних Силах відповідно до стандартів НАТО. The current state of activity of the Armed Forces of the Baltic States such as Latvia, Lithuania and Estonia has been studied. The experience of the Armed Forces of these countries in ensuring collective defense, security and peace in accordance with NATO standards has been analyzed. В статье исследовано современное состояние деятельности Вооруженных Сил стран Балтии, а именно Латвии, Литвы и Эстонии. Определено, что деятельность Вооруженных Сил стран Балтии базируется на стандартах НАТО, реализованы в соответствии с положениями Североатлантического договора. Отмечено, что деятельность Вооруженных Сил стран Балтии осуществляется по принципу коллективной обороны Организации Североатлантического договора, задачей которой является защита ее государств-членов от любой военной угрозы.
Activities of the Armed Forces of Latvia, Lithuania and Estonia: Experience for Ukraine
Деятельность Вооруженных Сил Латвии, Литвы и Эстонии: опыт для Украины
Чумак, В. В. Діяльність Збройних Сил Латвії, Литви та Естонії: досвід для України / Володимир Валентинович Чумак // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2019. – № 4 (87). – С. 162-169. - DOI: https://doi.org/10.32631/v.2019.4.16.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; закордонний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; Збройні Сили України; Вооруженные Силы Украины; Armed Forces of Ukraine; Збройні Сили; Вооруженные Силы; Armed Forces; країни Балтії; страны Балтии; Baltic countries; стандарти НАТО; стандарты НАТО; NATO standards; національна безпека; национальная безопасность; national security