Деякі міркування з приводу нормативної визначеності в проекті нового КК України положень про звільнення від кримінальної відповідальності - Ященко, А. М.; Yashchenko, A. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3956-3487 (Український дослідницький простір в умовах війни: адаптація й перезавантаження технічних і юридичних наук: зб. матеріалів доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків-Рига, 31 трав. 2022 р.). – Харків, 2022. – С. 240-242, 2022)
Розглянуто окремі положення проекту нового КК України, кримінально-правовим наслідком застосування яких є звільнення від кримінальної відповідальності, а точніше звільнення від притягнення до кримінальної відповідальності.

Separate provisions of the draft of the new Criminal Code of Ukraine were considered the consequence of the application of which is exemption from criminal liability, or rather exemption from prosecution.

Рассмотрены отдельные положения проекта нового УК Украины, уголовно-правовым следствием применения которых является освобождение от уголовной ответственности, а точнее освобождение от привлечения к уголовной ответственности.
Ященко, А. М. Деякі міркування з приводу нормативної визначеності в проекті нового КК України положень про звільнення від кримінальної відповідальності / Андрій Миколайович Ященко // Український дослідницький простір в умовах війни: адаптація й перезавантаження технічних і юридичних наук: зб. матеріалів доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків-Рига, 31 трав. 2022 р.) / Нац. аерокосм. ун-т імені М. Є. Жуковського “Харківський авіаційний інститут”, Ризьк. ун-т імені Страдиня (Rīgas Stradiņa universitātē), Нац. юрид. ун-т імені Ярослава Мудрого, Ін-т аеронавтики Ризьк. техн. ун-ту (Rīgas Tehniskās universitātes Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultāte Aeronautikas institūtā), ГО “Кримінологічна асоціація України”. – Харків, 2022. – С. 240-242.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; звільнення від кримінальної відповідальності; exemption from criminal liability; освобождение от уголовной ответственности; законодавство; legislation; законодательство; припинення кримінального переслідування; termination of criminal prosecution; прекращение уголовного преследования; наслідок імунітету; consequence of immunity; следствие иммунитета; добровільна відмова; помилування; звільнення від притягнення до кримінальної відповідальності; exemption from prosecution; освобождение от привлечения к уголовной ответственности