Судове ґрунтознавство в системі криміналістичної техніки - Степанюк, Р. Л.; Stepaniuk, R. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-8201-4013 (Актуальні проблеми кримінального процесу та криміналістики : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 29 жовт. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 350-352, 2021)
Відзначено, що судове ґрунтознавство традиційно є частиною криміналістичного дослідження матеріалів, речовин і виробів як розділу криміналістичної техніки. Приділено увагу його можливостям у вирішенні завдань кримінального провадження, зокрема, при розкритті та розслідуванні кримінальних правопорушень.

It is noted that forensic soil science is traditionally part of forensic research of materials, substances and products as a section of forensic technology. Attention is paid to its capabilities in solving the problems of criminal proceedings, in particular, in the detection and investigation of criminal offenses.

Отмечено, что судебное почвоведение традиционно является частью криминалистического исследования материалов, веществ и изделий как раздела криминалистической техники. Уделено внимание его возможностям в решении задач уголовного производства, в частности при раскрытии и расследовании уголовных правонарушений.
Степанюк, Р. Л. Судове ґрунтознавство в системі криміналістичної техніки / Руслан Леонтійович Степанюк // Актуальні проблеми кримінального процесу та криміналістики : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 29 жовт. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ., Ташкент. держ. юрид. ун-т. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 350-352.
Keywords: Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; криміналістична техніка; криминалистическая техника; forensic technique; судове грунтознавство; судебное почвоведение; soil science courts; криміналістичне дослідження ґрунтів; криминалистическое исследование почв; forensic soil research