Актуальні питання вдосконалення вогневої підготовки поліцейських в умовах воєнного стану - Шелест, Ю. Д.; Shelest, Yu. D.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9340-5546; Найда, В. О.; Naida, V. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3072-7326 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 280-281, 2022)
Зазначається, що з введенням воєнного стану та початок повномасштабної війни на території України призвели до виникнення питання про вогневу підготовку працівників поліції, а також курсантів закладів вищої освіти МВС України. Виникає потреба удосконалення навичок стрільби поліцейських, а також навичок поводження зі зброєю, її застосування та використання. Зброя може бути застосована у будь-яку мить для захисту населення та самого поліцейського, останній повинен вміти вправно застосовувати чи використати зброю, що знаходиться у його розпорядженні. У разі появи ворога чи небезпечного злочинця навіть в умовах артилерійських обстрілів, неналежного освітлення вміти швидко уражати ціль та бути психологічно готовим до виконання пострілу. Зазначена проблематика потребує подальших наукових досліджень, зокрема і міждисциплінарних, присвячених бойовій підготовці поліцейських.

It is noted that with the introduction of martial law and the start of a full-scale war on the territory of Ukraine, the issue of fire training of police officers, as well as cadets of higher education institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine, has arisen. There is a need to improve the shooting skills of police officers, as well as skills in handling weapons, their use and use. Weapons can be used at any time to protect the population and the policeman himself, the latter must be able to skillfully use or use the weapons at his disposal. When an enemy or a dangerous criminal appears, even in conditions of shelling, inadequate lighting, be able to quickly hit the target and be psychologically ready to fire a shot. The specified problem requires further scientific research, including interdisciplinary, dedicated to the combat training of police officers.

Отмечается, что с введением военного положения и начало полномасштабной войны на территории Украины привели к возникновению вопроса об огневой подготовке работников полиции, а также курсантов высших учебных заведений МВД Украины. Возникает необходимость усовершенствования навыков стрельбы полицейских, а также навыков обращения с оружием, его применения и использования. Оружие может быть применено в любой момент для защиты населения и самого полицейского, последний должен уметь умело применять или использовать находящееся в его распоряжении оружие. При появлении врага или опасного преступника даже в условиях артиллерийских обстрелов, ненадлежащего освещения уметь быстро поражать цель и быть психологически готовым к выполнению выстрела. Указанная проблематика требует дальнейших научных исследований, в том числе междисциплинарных, посвященных боевой подготовке полицейских.
Шелест Ю. Д. Актуальні питання вдосконалення вогневої підготовки поліцейських в умовах воєнного стану / Ю. Д. Шелест, В. О. Найда // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 280-281.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; вогнева підготовка; поліцейські; воєнний стан; курсанти; зброя; огневая подготовка; полицейские; военное положение; курсанты; оружие; fire training; policemen; martial law; cadets; weapon