Виникнення та розвиток банківської справи - Малиновська, Т. М.; Malynovska, T. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7713-7617 (Форум права. – 2012. – № 1. – С. 588–592, 2012)
Досліджено історія та виникнення банківської діяльності, кредитних операцій, товарно- грошових відносин та виникнення промислового капіталу в Україні. Визначено етапи розвитку банківської системи залежно від етапів економічного розвитку країни, інструментів грошово-кредитної та регулятивної політики Національного банку України.

The history and originating of banking activity, credit operations, commodity-money ratios and industrial capital originating in Ukraine are researched. Stages of evolution of banking system depending on stages of economical evolution of country, instruments monetary and regulatory politicians of National bank of Ukraine are spotted.

Исследованы история и возникновение банковской деятельности, кредитных операций, товарно-денежных отношений и возникновения промышленного капитала в Украине. Определены этапы развития банковской системы в зависимости от этапов экономического развития страны, инструментов денежно-кредитной и регулятивной политики Национального банка Украины.
Originating and Banking Development
Возникновение и развитие банковского дела
Малиновська, Т. М. Виникнення та розвиток банківської справи [Електронний ресурс] / Т. М. Малиновська // Форум права. – 2012. – № 1. – С. 588–592. – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2012-1/12mtmrbc.pdf.
Keywords: Банківська справа. Фінанси. Banking. Finance. Банковское дело. Финансы; Історія. History. История; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; банківська система; банківська діяльність; банк; банковская система; банковская деятельность; banking system; історія розвитку; история развития; history of development