Роль органів виконавчої влади у реалізації державної політики економічної безпеки під час воєнного стану: адміністративно-правовий аналіз - Лиманюк, А. А.; Lymaniuk, A. A. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VIII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 24 лист. 2023 р.). - Харків, 2023. - С. 137-138, 2023)
Стверджено, що роль органів виконавчої влади у реалізації державної політики економічної безпеки під час воєнного стану є вирішальною для забезпечення стійкості економіки та захисту національних інтересів. Адміністративно-правові механізми, що використовуються у цьому процесі, повинні бути ефективними та відповідати викликам часу, забезпечуючи швидке реагування на загрози та забезпечуючи функціонування всіх критично важливих секторів економіки.

It is asserted that the role of executive authorities in the implementation of the state policy of economic security during martial law is crucial for ensuring the stability of the economy and protecting national interests. The administrative and legal mechanisms used in this process must be effective and meet the challenges of the times, ensuring a quick response to threats and ensuring the functioning of all critical sectors of the economy.

Утверждено, что роль органов исполнительной власти в реализации государственной политики экономической безопасности во время военного положения является решающей для обеспечения устойчивости экономики и защиты национальных интересов. Административно-правовые механизмы, используемые в этом процессе, должны быть эффективными и соответствовать вызовам времени, обеспечивая быстрое реагирование на угрозы и обеспечивая функционирование всех критически важных секторов экономики.
Keywords: органи виконавчої влади; державна політика; економічна безпека; воєнний стан; адміністративно-правовий механізм; bodies of executive power; state policy; economic security; martial law; administrative and legal mechanism; органы исполнительной власти; государственная политика; экономическая безопасность; военное положение; административно-правовой механизм