Психологічний аналіз проблем запобігання та психокорекції делінквентної поведінки неповнолітніх - Балабанова, Л. М.; Balabanova, L. M. (Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 329-334, 2012)
Розглянуто питання запобігання та психологічної корекції правопорушень серед неповнолітніх. Проаналізовано різні наукові підходи до вирішення цієї проблеми та психологічні механізми, що лежать в основі делінквентної поведінки підлітків.

The article deals with the questions of prevention and psychological correction of the delinquent behavior of teenagers. It is analyses the different scientific approaches for decision of this problem and psychological mechanisms that are the basis of deviant behavior of teenagers.

Рассмотрены вопросы предотвращения и психологической коррекции правонарушений среди несовершеннолетних. Проанализированы разные научные подходы к решению этой проблемы и психологические механизмы, лежащие в основе делинквентного поведения подростков.
Psychological analysis of the problems of prevention and psychocorrection of the delinquent behavior of teenagers
Психологический анализ проблем предупреждения и психокоррекции делинквентного поведения несовершеннолетних
Keywords: підлітки; teenagers; подростки; делінквентна поведінка; delinquent behavior; делинквентное поведение; запобігання правопорушень; crime prevention; предотвращение правонарушений; психологічна корекція; psychological correction; психологическая коррекция