Soft Skills у системі професійної компетентності правоохоронців - Марченко, О. Г.; Marchenko, O. H.; Ольга Марченко (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 34-35, 2023)
Уточнено сутність, зміст, структуру Soft Skills як складової професійної компетентності правоохоронців. У склад Soft Skills правоохоронців включені соціально-комунікативні навички, уміння працювати з інформацією, критичне мислення, навички самоорганізації. Виявлено можливості закладу вищої освіти із специфічними умовами навчання правового профілю та його підрозділів у формуванні Soft Skills правоохоронців.

The essence, content, and structure of Soft Skills as a component of the professional competence of law enforcement officers have been clarified. The soft skills of law enforcement officers include social and communicative skills, the ability to work with information, critical thinking, and self-organization skills. The possibilities of a higher education institution with specific conditions for training a legal profile and its divisions in the formation of Soft Skills of law enforcement officers have been revealed.

Уточнена сущность, содержание, структура Soft Skills как составляющей профессиональной компетентности правоохранителей. В состав Soft Skills правоохранителей включены социально-коммуникативные навыки, умение работать с информацией, критическое мышление, навыки самоорганизации. Выявлены возможности высшего образования со специфическими условиями обучения правового профиля и его подразделений в формировании Soft Skills правоохранителей.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання; higher educational institutions with specific study conditions; высшие учебные заведения со специфическими условиями обучения; правоохоронці; law enforcement officers; правоохранители; Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; професійна компетентність; professional competence; профессиональная компетентность; soft skills; hard skills