Передумови розроблення програми формування готовності курсантів-правоохоронців, які спеціалізуються у практичній стрільбі, до змагальної діяльності - Самсонов, Ю. В.; Samsonov, Yu. V.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-5973-7988; Хацаюк, О. В.; Khatsaiuk, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-4166-9099; Мартиненко, О. М.; Martynenko, O. M.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9380-1442 (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 237-240, 2022)
На сьогодні, проєктна діяльність у напрямі розроблення високофункціональних програм формування готовності майбутніх офіцерів інституцій сектору безпеки і оборони України, які спеціалізуються в практичній стрільбі до змагальної діяльності є перспективним напрямом наукової розвідки. В реаліях сьогодення це забезпечить: ефективну побудову їхнього навчально-тренувального процесу з вогневої підготовки; підвищення показників змагальної діяльності з обраного виду спорту (практичної стрільби); стійке формування військово-прикладних навичок стрільби із різних зразків вогнепальної зброї, тощо.

To date, project activities in the direction of developing highly functional programs for the formation of readiness of future officers of the institutions of the security and defense sector of Ukraine, specializing in practical shooting in competitive activities, is a promising area of ​​scientific intelligence. In today's realities, this will ensure: the effective construction of their training process in firearms training; increasing the indicators of competitive activity in the chosen sport (practical shooting); sustainable formation of military-applied shooting skills from different models of firearms, etc.

На сегодняшний день проектная деятельность в направлении разработки высокофункциональных программ формирования готовности будущих офицеров институций сектора безопасности и обороны Украины, специализирующихся в практической стрельбе в соревновательной деятельности, является перспективным направлением научной разведки. В сегодняшних реалиях это обеспечит: эффективное построение их учебно-тренировочного процесса по огневой подготовке; повышение показателей соревновательной деятельности по избранному виду спорта (практической стрельбы); устойчивое формирование военно-прикладных навыков стрельбы из разных образцов огнестрельного оружия и т.д.
Самсонов Ю. В. Передумови розроблення програми формування готовності курсантів-правоохоронців, які спеціалізуються у практичній стрільбі, до змагальної діяльності / Ю. В. Самсонов, О. В. Хацаюк, О. М. Мартиненко // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 237-240.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; вогнева підготовка; курсанти; правоохоронці; практична стрільба; проєктна діяльність; змагальна діяльність; огневая подготовка; курсанты; правоохранители; практическая стрельба; проектная деятельность; соревновательная деятельность; fire training; cadets; law enforcers; practical shooting; project activity; competitive activity