Феноменологічний аналіз наркозлочинності - Гладкова, Є. О.; Gladkova, Ye. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4621-1738; ResearcherID: I-7032-2016 (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 5. - С. 223-227, 2018)
У статті розглядаються базові засади та поняття феноменологічного аналізу наркозлочинності. Запропоновано розглядати наркозлочинність, передусім, як негативне соціально-правове явище. Запропоновано поділ наркозлочинності на злочини, пов’язані із незаконним оборотом наркотиків, та злочини, пов’язані зі споживанням наркотиків.

The article deals with the basic principles and concepts of phenomenological analysis of drug crimes. It is proposed to consider drug crimes primarily as a negative social and legal phenomenon. The division of drug crimes into drug-related crimes and drug-related crimes are proposed.

В статье рассматриваются базовые принципы и понятия феноменологического анализа наркопреступности. Предложено рассматривать наркопреступность прежде всего как негативное социально-правовое явление. Предложено разделение наркопреступности на преступления, связанные с незаконным оборотом наркотиков, и преступления, связанные с потреблением наркотиков.
Гладкова, Є. Феноменологічний аналіз наркозлочинності / Євгенія Гладкова // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 5. - С. 223-227.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; феноменологія; наркотики; наркозлочинність; незаконний попит; наркотична субкультура; phenomenology; drugs; narcotization; illicit demand; narcotic subculture; феноменология; наркопреступность; незаконный спрос; наркотическая субкультура