Внутрішня безпека держави: сучасне розуміння - Загуменна, Ю. О.; Zagumenna, Yu. O.; Юлія Загуменна (Реалізація прав людини у діяльності правоохоронних органів: матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Кривий Ріг, 17 трав. 2018 р.) / МВС України, Донец. юрид. ін-т. – Кривий Ріг, 2018. – С. 34-37, 2018)
Розглянуто сутність поняття "державна безпека" на сучасному етапі державотворення. Висвітлено проблемні аспекти співвідношення таких категорій як "національна безпека" та "державна безпека".

The essence of the concept of "state security" at the current stage of state formation is considered. The problematic aspects of the relationship between such categories as "national security" and "state security" are highlighted.
Keywords: державна безпека; безпека; національна безпека; security; national security; государственная безопасность; безопасность; национальная безопасность