Концептуальна модель автоматизованої системи підготовки передпольотної інформації - Ножнова, М. О.; Nozhnova, M. O.; ORCID: https://orcid.org/ 0000-0002-4306-0973; Журід, В. І.; Zhurid, V. I.; Пономаренко, А. В.; Ponomarenko, A. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 374-376, 2020)
Визначено, що під автоматизованою системою підготовки передпольотної інформації розуміють людино-машинну систему, в якій здійснюється автоматизований збір, обробка, сортування і надання інформації, необхідної пілоту при підготовці до польоту і надання рекомендацій про можливість виконання польоту. Удосконалення передпольотного забезпечення являє собою швидке отримання виборчого інформації, що відноситься до конкретного польоту (ситуації) і отримання рекомендації про можливість виконання (продовження) польоту.

It was determined that the automated system for the preparation of pre-flight information is understood as a man-machine system in which the automated collection, processing, sorting and provision of information necessary for the pilot in preparation for the flight and providing recommendations on the possibility of the flight is carried out. The improvement of pre-flight support is the quick obtaining of selective information related to a specific flight (situation) and obtaining a recommendation on the possibility of carrying out (continuing) the flight.

Определено, что под автоматизированной системой подготовки предполетной информации понимается человеко-машинная система, в которой осуществляется автоматизированный сбор, обработка, сортировка и предоставление информации, необходимой пилоту при подготовке к полету и предоставление рекомендаций о возможности выполнения полета. Совершенствование предполетного обеспечения представляет собой быстрое получение избирательной информации, относящееся к конкретному полету (ситуации) и получение рекомендации о возможности выполнения (продолжения) полета.
Ножнова, М. О. Концептуальна модель автоматизованої системи підготовки передпольотної інформації / Марина Олександрівна Ножнова, Володимир Іванович Журід, Анатолій Володимирович Пономаренко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 374-376.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; інформація; information; информация; передпольотна підготовка; pre-flight preparation; предполетная подготовка; передпольотна інформація; pre-flight information; предполетная информация; автоматизована система підготовки передпольотної інформації; automated system for preparation of pre-flight information; автоматизированная система подготовки предполетной информации