Програмні засади російського та українського конституціоналізму на початку ХХ століття - Коломієць, Ю. М.; Kolomiets, Yu. M. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 163-170, 2003)
Розглянуто розвиток ідей конституціоналізму в Росії та в Україні на початку ХХ ст. Визначено, що українська конституційна думка набагато випереджала російське державницьке розуміння самої ідеї конституціоналізму. Рассмотрено развитие идей конституционализма в России и в Украине в начале ХХ в. Определено, что украинское конституционное мнение гораздо опережало российское государственное понимание самой идеи конституционализма. The development of the ideas of constitutionalism in Russia and Ukraine in the early twentieth century. It was determined that the Ukrainian constitutional opinion was far ahead of the Russian state understanding of the very idea of constitutionalism.
Коломієць, Ю. М. Програмні засади російського та українського конституціоналізму на початку ХХ століття / Ю. М. Коломієць // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 24. - С. 163-170
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; конституційний лад; конституционный строй; constitutional order; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire; конституційний устрій Росії; конституционный строй России; constitutional system of Russia; конституціоналізм в Росії; конституционализм в России; конституціоналізм в Україні; конституционализм в Украине