Соціологічні аспекти аналізу національної ідеї І.Я. Франка - Гузьман, О. А.; Huzman, O. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1694-0131 (Іван Франко в культурно-історичному вимірі (до 160-річчя від дня народження та 100-річчя із дня смерті) : матеріали круглого столу (м. Харків, 27 трав. 2016 р.). - Харків, 2016. - С. 25-27, 2016)
В тезах доповіді зазначено який вагомий внесок в соціально-філософське обґрунтування національної ідеї зроблено І.Я. Франком. Враховуючи принципові відмінності у соціально-політичному устрої сучасного українського суспільства і суспільства ХІХ століття, окремі погляди і висновки відомого митця мають ґрунтовний та узагальнений характер.

A significant contribution to the socio-philosophical foundation of the national idea made I.J. Franco. Given the fundamental differences in the socio-political structure of modern Ukrainian society and the society of the XIX century, the individual views of the famous creator meters conclusions are fundamental and generalized nature.

В тезисах доклада рассмотрен существенный вклад в социально-философское обоснование национальной идеи, сделанный И.Я. Франко. Учитывая принципиальные отличия в социально-политическом устройстве современного украинского общества и общества ХІХ столетия, отдельные взгляды и выводы известного творца имеют основополагающий и обобщенный характер.
Социологические аспекты анализа национальной идеи И.Я. Франко
Sociological aspects of the analysis of the national I.J. Franco idea
Гузьман, О.А. Соціологічні аспекти аналізу національної ідеї І.Я. Франка / Гузьман Олена Анатоліївна // Іван Франко в культурно-історичному вимірі (до 160-річчя від дня народження та 100-річчя із дня смерті) : матеріали круглого столу (м. Харків, 27 трав. 2016 р.) / Мін-во внутр. справ України, Мін-во освіти і науки України, Харк. нац. ун-т внутр. справ, Каф. українознавства, Каф. соц.-гум. дисциплін ф-ту № 6. - Харків, 2016. - С. 25-27.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Франко И.; Франко І.; Franko I.; національна ідея; суспільство; национальная идея; общество; national idea; society