Психологічні причини наркоманії у підлітків - Штейн, Н. Г.; Shtein , N. H. (Проблеми екстремальної та кризової психології. - 2013. - Вип. 14, ч. 4. - С. 240-246, 2013)
Стаття присвячена розгляду об’єктивних та суб’єктивних чинників виникнення наркоманії у підлітків. Здійснено аналіз внутрішнього світу підлітків, виявлено чинники, що впливають на виникнення наркоманії, та досліджено їх взаємодію.

The article is devoted to the consideration of objective and subjective factors of drug addiction among teenagers. An analysis of the inner world of teenagers was carried out, and the factors that affect the emergence of drug addiction, and their interaction was investigated.

Статья посвящена анализу объективных и субъективных факторов возникновения наркомании у подростков. Выполнен анализ внутреннего мира подростков, определены факторы, влияющие на появление наркомании, исследовано их взаимодействие.
Keywords: наркоманія; деліквентні підлітки; психологічні чинники наркоманії; drug addiction; delinquent teenagers; psychological factors of drug addiction; наркомания; деликвентные подростки; психологические факторы наркомании