Правове регулювання надання медичних послуг із застосуванням телемедицини - Скриннікова, К. О.; Skrynnikova, K. O.; Катерина Скриннікова (Проблеми цивільного права та процесу : тези доп. учасників наук.-практ. конф., присвяч. 98-й річниці від дня народження О. А. Пушкіна (м. Вінниця, 19 трав. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 337-341, 2023)
Визначено, що під поняттям телемедицини встановлено комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються під час надання медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку для обміну інформацією в електронній формі. В Україні відбуваються воєнні дії, не в кожному куточку нашої держави є можливість фізично добратися до медичних закладів, а наявність доступу до телемедичної мережі є більш забезпеченим. Зазначено, що цифрові рішення в галузі охорони здоров’я, включно з телемедициною, можуть сприяти розвитку загального охоплення медичними послугами, захисту населення під час надзвичайних ситуацій, а також покращенню здоров’я та добробуту.

It was determined that the concept of telemedicine includes a complex of actions, technologies and measures used during the provision of medical care using remote communication tools to exchange information in electronic form. Military actions are taking place in Ukraine, not every corner of our country has the opportunity to physically get to medical facilities, but availability of access to the telemedicine network is more secure. It is noted that digital solutions in the field of health care, including telemedicine, can contribute to the development of general coverage of medical services, protection of the population during emergencies, and improving health and well-being.

Определено, что под понятием телемедицины установлен комплекс действий, технологий и мер, применяемых при оказании медицинской помощи с использованием средств дистанционной связи для обмена информацией в электронной форме. В Украине проходят военные действия, не в каждом уголке нашего государства есть возможность физически добраться в медицинские учреждения, а наличие доступа к телемедицинской сети более обеспечено. Отмечено, что цифровые решения в области здравоохранения, включая телемедицину, могут способствовать развитию общего охвата медицинскими услугами, защиты населения во время чрезвычайных ситуаций, а также улучшению здоровья и благосостояния.
Keywords: надання медичних послуг; provision of medical services; предоставление медицинских услуг; телемедицина; telemedicine; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; Україна; Ukraine; Украина