Organizational and financial principles for the development of euroregions - Petrunenko, I. V.; Belei, S. I.; Petchenko, M. V.; Петченко, М. В.; Kovalenko, N. V.; Bodnar, O. A.; Maslak, N. G. (International Journal of Economics and Business Administration. – 2020. – № 8 (3). – Р. 150-160, 2020)
Метою даної наукової роботи є виявлення та аналіз організаційно-фінансових особливостей розвитку єврорегіонів на сучасному етапі. Для проведення дослідження використовувалися метод порівняння, графічний метод, а також метод аналізу та синтезу. Показано, що мета досягається визначенням організаційно-правових форм діяльності єврорегіонів, укладанням договору про співпрацю, створенням приватних об'єднань транскордонного призначення, а також організацій, наділених правоздатністю. При цьому було проаналізовано фінансові стимули для реалізації програм та проектів за рахунок виділення додаткового фінансування з європейських фондів.

The purpose of this scientific work is to identify and analyze the organizational and financial features of the development of Euroregions at the present stage. The comparison method, the graphical method, as well as the method of analysis and synthesis were used to conduct the study. It is shown that the goal is achieved by defining the organizational and legal forms of activity of Euroregions, concluding a cooperation agreement, creating private associations of transboundary purpose, as well as organizations endowed with legal capacity. At the same time, financial incentives for the implementation of programs and projects were analyzed through the allocation of additional funding from European funds.

Целью данной научной работы является выявление и анализ организационно-финансовых особенностей развития еврорегионов на современном этапе. Для проведения исследования использовались метод сравнения, графический метод, а также метод анализа и синтеза. Показано, что цель достигается определением организационно-правовых форм деятельности еврорегионов, заключением договора о сотрудничестве, созданием частных объединений трансграничного назначения, а также организаций, наделенных правоспособностью. При этом были проанализированы финансовые стимулы для реализации программ и проектов за счет выделения дополнительного финансирования из европейских фондов
Organizational and financial principles for the development of euroregions / I. V. Petrunenko, S. I. Belei, M. V. Petchenko, N. V. Kovalenko, O. A. Bodnar, N. G. Maslak // International Journal of Economics and Business Administration. – 2020. – № 8 (3). – Р. 150-160. – DOI: https://doi.org/10.35808/ijeba/493
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; матеріальні стимули; організаційно-правова форма діяльності; види співробітництва єврорегіонів; financial incentives; legal form of activity; cooperation types of euroregions; материальные стимулы; организационно-правовая форма деятельности; виды сотрудничества еврорегионов