Демократизація та уніфікація правотворчості в сфері протидії поширенню екстремістської діяльності як головної загрози суверенітету та територіальній цілісності України - Носач, А. В.; Nosach, A. V. (Право та державне управління. - 2019. - № 2 (35), т. 1. - С. 18-23, 2019)
На підставі статистичних показників злочинів проти державного суверенітету та територіальної цілісності в статті визначено тенденції екстремістських злочинів. Підкреслено необхідність розробки більш ефективних анти-екстремістських заходів на демократичних засадах. Водночас діяльність правоохоронних органів у сфері попередження екстремістських злочинів повинна бути науково обґрунтованою та стратегічно спрямованою на розкриття провідних факторів їх вчинення. Basing on statistical indicators of crimes against state sovereignty and territorial integrity, the article defnes tendencies of extremist crimes. It emphasizes the necessity of elaboration more effcient anti-extremist measures based on democratic grounds. At the same time activities of law-enforcement organs in the sphere of extremist crime prevention must be science-based and strategically aimed at uncovering conductive factors of their commitment. На основании статистических показателей преступлений против государственного суверенитета и территориальной целостности в статье определены тенденции экстремистских преступлений. Подчеркнута необходимость разработки более эффективных анти-экстремистских мероприятий на демократических началах. В то же время деятельность правоохранительных органов в сфере предупреждения экстремистских преступлений должна быть научно обоснованной и стратегически направленной на раскрытие ведущих факторов их совершения.
Democratization and unifcation of lawmaking in the feld of countering the spread of extremist activity as the main threat to Ukraine’s sovereignty and territorial integrity
Носач, А. В. Демократизація та уніфікація правотворчості в сфері протидії поширенню екстремістської діяльності як головної загрози суверенітету та територіальній цілісності України / А. В. Носач // Право та державне управління. - 2019. - № 2 (35), т. 1. - С. 18-23.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; екстремізм; экстремизм; extremism; протидія злочинності; противодействие преступности; crime prevention; національна безпека; национальная безопасность; national security; територіальна цілісність; территориальная целостность; territorial integrity; державний суверенітет; государственный суверенитет; state sovereignty; уніфікація правотворчості; унификация правотворчества; unification of lawmaking