Проблемні питання цивільного права і цивільного процесу - Андрощук, М. А.; Androshchuk, M. A. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 36-37, 2023)
Визначено, що проблемні питання у цивільному праві та цивільному процесі, сімейному праві та міжнародному приватному праві є дуже різноманітними, а їх розв’язання вимагає глибоких знань та вміння застосовувати правові норми до конкретних ситуацій. Тому в цих галузях права важливо мати кваліфікованих юристів, які допоможуть громадянам та підприємствам захистити свої права та інтереси.

It was determined that problematic issues in civil law and civil process, family law and international private law are very diverse, and their solution requires deep knowledge and the ability to apply legal norms to specific situations. Therefore, in these areas of law, it is important to have qualified lawyers who will help citizens and businesses to protect their rights and interests.

Определено, что проблемные вопросы гражданского права и гражданского процесса, семейного права и международного частного права очень разнообразны, а их решение требует глубоких знаний и умения применять правовые нормы к конкретным ситуациям. Поэтому в этих сферах права важно иметь квалифицированных юристов, которые помогут гражданам и предприятиям защитить свои права и интересы.
Keywords: захист прав та інтересів осіб; protection of the rights and interests of individuals; защита прав и интересов; захист прав споживачів; protection of consumer rights; защита прав потребителей; міжнародне приватне право; сімейне право