Факторний аналіз наркозлочинності - Гладкова, Є. О.; Gladkova, Ye. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4621-1738; ResearcherID: I-7032-2016 (Право.ua. – 2019. – № 1. – С. 96-102, 2019)
У статті розглянуто основні фактори, що обумовлюють розвиток наркозлочинності в Україні. Виділено три основні групи таких факторів: обставини, що зумовлюють поширення наркоманії; чинники, які спричиняють наркозлочинність у межах певної території; криміногенні фактори, супутні основним видам соціальної діяльності, реалізованої державою.

The article deals with the main factors affecting the development of drug crime in Ukraine. Three main groups of such factors were identified: conditions leading to the spread of drug addiction; factors causing drug crimes in a particular area; criminogenic factors, accompanying main types of the social activities performed by the state.

В статье рассмотрены основные факторы, обуславливающие развитие наркопреступности в Украине. Выделены три основные группы таких факторов: обстоятельства, которые обуславливают распространение наркомании; факторы, вызывающие наркопреступность в пределах определенной территории; криминогенные факторы, сопутствующие основным видам социальной деятельности, реализуемой государством.
Гладкова Є. О. Факторний аналіз наркозлочинності / Гладкова Євгенія Олексіївна // Право.ua. – 2019. – № 1. – С. 96-102.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; наркозлочинність; наркоманія; криміногенні фактори; фактори злочинності; drug crimes; drug addiction; criminogenic factors; factors of criminality; наркопреступность; наркомания; криминогенные факторы