Формування житлових правовідносин - Аврамова, О. Є.; Avramova, O. Y.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1941-9894; ResearcherID: J-9043-2016 (Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 11. - С. 5-12, 2019)
Стаття присвячена визначенню генезису формування житлових правовідносин. Методологія дослідження базується на міждисциплінарному підході. У роботі використано сукупність філософських, загальнонаукових та спеціальних правових методів наукового пізнання, використання яких зумовлено специфікою предмета дослідження. Наукова новизна статті полягає в тому, що автор, дослідивши раніше не використані архівні документи, нормативні акти, визначив етапи в історії виникнення житлових правовідносин та житлового права України.

The article is devoted to determining the genesis of the formation of housing relations. The research methodology is based on an interdisciplinary approach. The work uses a set of philosophical, general scientific and special legal methods of scientific knowledge, the use of which is due to the specifics of the subject of study. The scientific novelty of the article is that the author, having examined previously unused archival documents, regulations, identified stages in the history of housing relations and housing law of Ukraine.

Статья посвящена определению генезиса формирования жилищных правоотношений. Методология исследования базируется на междисциплинарном подходе. В работе использованы совокупность философских, общенаучных и специальных правовых методов научного познания, использование которых обусловлено спецификой предмета исследования. Научная новизна статьи заключается в том, что автор, исследовав ранее не использованные архивные документы, нормативные акты, определил этапы в истории возникновения жилищных правоотношений и жилищного права Украины.
Аврамова, О. Формування житлових правовідносин / Ольга Аврамова // Підприємництво, господарство і право. - 2019. - № 11. - С. 5-12. - DOI: https://doi.org/10.32849/2663-5313/2019.11.01.
Keywords: житлові правовідносини; право на житло; жилищные правоотношения; право на жилье; right to housing; housing relations; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; житло; жилище; housing need