Психологічна стійкість особистості в умовах воєнного стану - Шевчук, Л. П.; Shevchuk, L. P. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 398-401, 2025)
Підкреслено, що психологічна стійкість - це здатність людини адаптуватися до труднощів, відновлюватися після травм і справлятися з стресом. Основні складові психологічної стійкості охоплюють емоційний, розумовий, поведінковий, мотиваційно-ціннісний і соціальний рівні. В умовах війни надзвичайно важливо піклуватися про власне психічне та фізичне здоров’я, а також працювати над відновленням емоційної рівноваги.

It is emphasized that psychological resilience is a person's ability to adapt to difficulties, recover from trauma, and cope with stress. The main components of psychological resilience include the emotional, mental, behavioral, motivational-value, and social levels. In times of war, it is extremely important to take care of your own mental and physical health, as well as work on restoring emotional balance.
Keywords: особистість; умови воєнного стану; психологічна стійкість; personality; martial law conditions; psychological resilience