Роль педагогічного підходу у формуванні комунікативних навичок у підрозділах превентивної діяльності - Звірянська, М. Ю.; Zvirianska, M. Yu. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 84-85, 2024)
Досліджено вплив педагогічного підходу на розвиток комунікативних навичок у працівників підрозділів превентивної діяльності, таких як поліція та інші правоохоронні органи. Основна увага приділяється розробці комплексної стратегії навчання, яка виходить за рамки традиційних методів і зосереджується на розвитку глибокого розуміння комунікації, емпатії та культурної чутливості. Акцентовані етичні аспекти спілкування, важливості підтримання високих стандартів поведінки та взаємної поваги у взаємодії з громадянами. Зазначені перспективи та можливі шляхи розвитку педагогічних підходів у контексті превентивної діяльності.

The impact of the pedagogical approach on the development of communication skills among employees of preventive activity units, such as the police and other law enforcement agencies, was studied. The focus is on developing a comprehensive learning strategy that goes beyond traditional methods and focuses on developing deep understanding communication, empathy and cultural sensitivity. Ethical aspects of communication, the importance of maintaining high standards of behavior and mutual respect in interaction with citizens are emphasized. Specified perspectives and possible ways of developing pedagogical approaches in the context of preventive activities.

Исследовано влияние педагогического подхода на развитие коммуникативных навыков у работников превентивной деятельности, таких как полиция и другие правоохранительные органы. Основное внимание уделяется разработке комплексной стратегии обучения, которая выходит за рамки традиционных методов и сосредотачивается на развитии глубокого понимания коммуникации, эмпатии и чувствительности. Акцентированы этические аспекты общения, важность поддержания высоких стандартов поведения и взаимного уважения во взаимодействии с гражданами. Указаны перспективы и возможные пути развития педагогических подходов в контексте превентивной деятельности.
Keywords: педагогічний підхід; превентивна діяльність; комунікативні навички; рольові ігри; емпатія; комунікація; міжкультурна комунікація; pedagogical approach; preventive activity; communication skills; role-playing games; empathy; communication; intercultural communication; педагогический подход; превентивная деятельность; коммуникативные навыки; ролевые игры; эмпатия; коммуникация; межкультурная коммуникация