Конфлікт із застосуванням фізичної сили як об’єкт удосконалення адміністративно-правових заходів у рамках боротьби з домашнім насильством - Саббатовський, В. Ю.; Sabbatovskyi, V. Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 452-456, 2023)
Підкреслено, що виділення в окремий склад адміністративних правопорушень домашнього насильства, насильства за ознакою статі, відповідає відповідним міжнародним вимогам, завданням законодавства про адміністративні правопорушення. Насильницькі дій, вчинені стосовно осіб, які перебувають із кривдником у сімейно-побутових відносинах, становлять суспільну небезпеку для сім’ї, вимагають застосування відповідного адміністративного покарання, пов’язаного зі збільшенням терміну адміністративного арешту та громадських робіт.

It is emphasized that the separation of domestic violence and gender-based violence into a separate set of administrative offenses corresponds to the relevant international requirements and tasks of the legislation on administrative offenses. Violent actions committed against persons who are in a family relationship with the offender, constitute a public danger for the family, require the application of the appropriate administrative penalty associated with an increase in the term of administrative arrest and community service.

Подчеркнуто, что выделение в отдельный состав административных правонарушений домашнего насилия, насилия по признаку пола отвечает соответствующим международным требованиям, задачам законодательства об административных правонарушениях. Насильственные действия, совершенные в отношении лиц, находящихся с обидчиком в семейно-бытовых отношениях, представляют общественную опасность для семьи, требуют применение соответствующего административного наказания, связанного с увеличением срока административного ареста и общественных работ.
Keywords: домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; адміністративно-правові заходи; administrative and legal measures; административно-правовые мероприятия; застосування фізичної сили; use of physical force; применение физической силы; сімейно-побутові конфлікти; family conflicts; семейно-бытовые конфликты