Психологічні аспекти злочинності в Україні в умовах війни - Зуб, Д. О.; Zub, D. O. (Наука в умовах воєнного стану: пошуки, проблеми, перспективи розвитку: матер. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених (м. Дніпро, 3 трав. 2023 р.). – Дніпро : ДДУВС, 2023. – С. 216-218, 2023)
Вивчено різні аспекти поведінки людей в надскладних умовах, досліджено фактори впливу на злочинність під час триваючої війни. Сьогодні люди зіштовхуються з двома типами травматичних подій: несподівані травматичні події та довготривалі несприятливі події, що зумовлюють виникнення непродуктивних стратегій подолання труднощів.

Various aspects of people's behavior in extremely difficult conditions were studied, the factors affecting crime during the ongoing war were studied. Today, people face two types of traumatic events: unexpected traumatic events and long-term adverse events that trigger counterproductive coping strategies.

Изучены разные аспекты поведения людей в сверхсложных условиях, исследованы факторы влияния на преступность во время продолжающейся войны. Сегодня люди сталкиваются с двумя типами травматических событий: неожиданные травматические события и длительные неблагоприятные события, обусловливающие возникновение непродуктивных стратегий преодоления трудностей.
Keywords: психологічні аспекти; psychological aspects; психологические аспекты; злочинність; criminality; преступность; умови війни; conditions of war; условия войны