Захист прав людини та інформованність про обмеження в умовах пандемії - Губська, К. С.; Hubska, K. S. (Права людини в Україні: минуле, сьогодення, майбутнє : тези доп. учасників Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 10 груд. 2021 р.). - Харків, 2021. - С. 85-86, 2021)
Розглянуто питання про реалізацію прав людини в умовах пандемії COVID-19. Постійні дискусії, що породжують супротив відносно дотримання карантинних обмежень, змушують кожного громадянина відстоювати свої права, гарантовані насамперед Конституцією України та іншими нормативно - правовими актами, що існують в нашому законодавстві.

The issue of the realization of human rights in the conditions of the COVID-19 pandemic was considered. Constant discussions, which generate opposition regarding the observance of quarantine restrictions, force every citizen to defend their rights, guaranteed primarily by the Constitution of Ukraine and other regulatory and legal acts existing in our legislation.

Рассмотрены вопросы реализации прав человека в условиях пандемии COVID-19. Постоянные дискуссии, порождающие сопротивление соблюдению карантинных ограничений, заставляют каждого гражданина отстаивать свои права, гарантированные прежде всего Конституцией Украины и другими нормативно-правовыми актами, существующими в нашем законодательстве.
Keywords: захист прав людини; інформованність про обмеження; пандемія COVID-19; protection of human rights; awareness of restrictions; COVID-19 pandemic; защита прав человека; информированность об ограничениях; пандемия COVID-19