Історичні та теоретико-методологічні підстави для вдосконалення майбутньої системи ювенальної юстиції в Україні - Найда, В. О.; Naida, V. O.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3072-7326 (Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.). – Харків: ХНУВС, 2018. – С. 131-132, 2018)
Проаналізовано міжнародний досвід, виокремлено основні ознаки європейського ювенального суду, які можуть бути враховані при розбудові системи ювенальної юстиції в нашій державі.

The international experience is analyzed, the main features of the European one are highlighted of the juvenile court, which can be taken into account when developing the juvenile justice system in our country.

Проанализирован международный опыт, выделены основные признаки европейского ювенального суда, которые могут быть учтены при развитии системы ювенальной юстиции в нашем государстве.
Найда, В. О. Історичні та теоретико-методологічні підстави для вдосконалення майбутньої системи ювенальної юстиції в Україні / Віталій Олегович Найда // Актуальні питання досудового розслідування та тенденції розвитку криміналістичної методики : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 21 листоп. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2018. – С. 131-132.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; зарубіжний досвід; foreign experience; зарубежный опыт; історичний аспект; historical aspect; исторический аспект; ювенальна юстиція; juvenile justice; ювенальная юстиция