Кібербезпека в сфері інтернет-освіти - Мейдич, Р. О.; Meidych, R. O.; Лучик, В. Є.; Luchyk, V. Ye. (Інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності органів сектору безпеки і оборони України: матеріали наук.-практ. конф. (м. Львів, 22 груд. 2023 р.). – Львів : ЛьвДУВС, 2024. – С. 105-106, 2023)
Розглянуто заходи, які допоможуть зробити дистанційне навчання в Україні в умовах війни більш ефективним та безпечним. Зазначено, що законотворцям необхідно прийняти нормативні документи, які будуть регулювати дистанційне навчання. Для порушників навчального процесу має бути можливість завершення їх участі у конференції з автоматичним повідомленням їх батьків. Бажано також розробити спеціальну програму, яка через блокування чи спеціальний батьківський контроль буде захищати учнів від фішингових сайтів.

The measures that will help to make distance learning in Ukraine in the conditions of war more effective and safe are considered. It is noted that the legislators need to adopt regulatory documents that will regulate distance learning. Violators of the educational process should be able to end their participation in the conference with automatic notification of their parents. It is also desirable to develop a special program, which, through blocking or special parental control, will protect students from phishing sites.

Рассмотрены мероприятия, которые помогут сделать дистанционное обучение в Украине в условиях войны более эффективным и безопасным. Отмечено, что законодателям необходимо принять нормативные документы, регулирующие дистанционное обучение. Для нарушителей учебного процесса должна быть возможность завершения их участия в конференции с автоматическим уведомлением их родителей. Желательно также разработать специальную программу, которая через блокировку или специальный родительский контроль будет защищать учащихся от фишинговых сайтов.
Keywords: інтернет-освіта; online education; интернет-образование; дистанційне навчання; distance learning; дистанционное обучение; фішинг; phishing; фишинг; кібербезпека; cyber security; кибербезопасность