Поняття та класифікація методів здійснення наукових досліджень - Демиденко, Н. М.; Demydenko, N. M.; Надія Демиденко (Європейські перспективи. - 2023. - № 2. - С. 198-202, 2023)
Проаналіовано ключові методи наукових досліджень, надано їм характеристику та здійснено їх класифікацію. Розглянуто сутність поняття «метод», узагальнено наукові думки з приводу тлумачення поняття «метод наукових досліджень». Виокремлено наступні класифікаційні ознаки методів наукових досліджень: емпіричні методи; теоретичні методи; компаративні методи; методи системного аналізу; історичні методи; кількісні методи; квалітативні методи.

The key methods of scientific research were analyzed, they were characterized and their classification was carried out. The essence of the concept of "method" is considered, scientific opinions on the interpretation of the concept are summarized "method of scientific research". The following classification features of scientific research methods are distinguished: empirical methods; theoretical methods; comparative methods; methods of system analysis; historical methods; quantitative methods; qualitative methods.

Проанализированы ключевые методы научных исследований, предоставлена ​​им характеристика и осуществлена ​​их классификация. Рассмотрена сущность понятия «метод», обобщены научные мысли по поводу толкования понятия "метод научных исследований". Выделены следующие классификационные признаки методов научных исследований: эмпирические методы; теоретические методы; компаративные методы; методы системного анализа; исторические методы; количественные методы; квалитативные методы.
Keywords: наука; science; наукове пізнання; scientific knowledge; научное познание; наукове дослідження; scientific research; научное исследование; методи наукових досліджень; scientific methods of research; методы научных исследований; класифікація; classification; классификация