Поліцеїстика як галузь адміністративного права - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0240-5517 (Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф.(Харків, 11 квіт. 2019 р.). — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 23-25., 2019)
Автор розглядає нову для української юридичної науки галузь адміністративного права - поліцейське право, яке має охоплювати специфіку місця, ролі і призначення поліції в суспільстві, питання взаємовпливу і взаємозв’язків поліції та суспільства. Зроблено висновок, що єдиного визначення науки поліцеїстики, її предмета і методології в науці європейських країн поки що немає, наразі вона перебуває на стадії становлення як самостійна і сучасна наука, існування якої обґрунтовується сучасною правоохоронною діяльністю України та Європи.

The author examines a new branch of administrative law for Ukrainian jurisprudence - police law, which should cover the specifics of the place, role and purpose of the police in society, the issue of mutual influence and relationships between the police and society. It was concluded that there is still no single definition of the science of polytheistics, its subject and methodology in the science of European countries, currently it is at the stage of formation as an independent and modern science, the existence of which is justified by the modern law enforcement activities of Ukraine and Europe.

Автор рассматривает новую для украинской юридической науки область административного права - полицейское право, которое должно охватывать специфику места, роли и назначения полиции в обществе, вопросы взаимовлияния и взаимосвязей полиции и общества. Заключено, что единого определения науки полицеистики, ее предмета и методологии в науке европейских стран пока нет, она находится на стадии становления как самостоятельная и современная наука, существование которой обосновывается современной правоохранительной деятельностью Украины и Европы.
Бандурка, О. М. Поліцеїстика як галузь адміністративного права / Олександр Маркович Бандурка // Сучасна європейська поліцеїстика та можливості її використання в діяльності Національної поліції України : зб. тез доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф.(Харків, 11 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. — Харків : ХНУВС, 2019. – С. 23-25.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; поліцеїстика; police science; полицеистика; police studies; поліцейське право; police law; полицейское право