Українські земельні банки Російської імперії і фінансово-промислові групи - Кириченко, В. Є.; Kyrychenko, V. Ye.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5497-907X (Право і безпека. - 2012. - № 1 (43). - С. 18-22, 2012)
Розглянуто досвід появи фінансового капіталу у контексті земельного ринку як окремого джерела його формування на українських землях Російської імперії на рубежі XIX і XX століть. На прикладах діяльності акціонерних земельних банків показано інтеграційні процеси в банківському середовищі та ставлення до них держави, а також заходи правового реагування на зловживання з боку фінансових олігархів.

The experience of financial capital in the context of the land market as a separate source of its formation in the Ukrainian lands of the Russian Empire at the turn of the XIX and XX centuries is reviewed. The integrational processes in the bank area on the joint-stock land banks and state’s relation to them and also the measures of the law regulation to the abuse of the financial oligarch side are shown.

Рассмотрен опыт возникновения финансового капитала в контексте земельного рынка как отдельного источника его формирования на украинских землях Российской империи на рубеже XIX и XX вв. На примерах деятельности акционерных земельных банков показаны интеграционные процессы в банковской среде и отношение к ним государства, а также меры правового реагирования на злоупотребления со стороны финансовых олигархов.
Ukrainian land banks of the Russian Empire and finance industry groups
Украинские земельные банки Российской империи и финансово-промышленные группы
Кириченко, В. Є. Українські земельні банки Російської імперії і фінансово-промислові групи / В. Є. Кириченко // Право і безпека. - 2012. - № 1 (43). - С. 18-22.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; земельні банки; земельные банки; land banks; Російська імперія; Российская империя; Russian Empire; українські землі; украинские земли; ukrainian lands; фінансовий капітал; финансовый капитал; financial capital; фінансово-промислові групи; финансово-промышленные группы