Механізми впливу телевізійних передач на емоційну сферу особистості - Данілевич, А. В.; Danilevych , A. V. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Х Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 27-й річниці створення Харків. нац. ун-ту внутр. справ (м. Харків, 19 листоп. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 281-282, 2021)
Визначено, що отримання емоційного задоволення – один з важливих мотивів звернення особистості до засобів масової комунікації, особливо до такого, як телебачення. Незалежно від початкової мотивації звернення до засобів масової комунікації, будь-яка медіапродукція, як правило, впливає не тільки на когнітивну, а й на емоційну сферу особистості. Стверджено, що ключовим механізмом емоційного впливу є ідентифікація, яка підсилює дію інших механізмів. Зазначено, що всі механізми діють в тісному взаємозв'язку, і виділення їх можна лише на теоретичному рівні.

It was determined that obtaining emotional satisfaction is one of the important motives of an individual to turn to mass communication media, especially to such as television. Regardless of the initial motivation for turning to the mass media, any media production, as a rule, affects not only the cognitive, but also the emotional sphere of the individual. It is claimed that the key mechanism of emotional influence is identification that reinforces the action of other mechanisms. It is noted that all mechanisms act in a close relationship, and it is possible to distinguish them only at the theoretical level.

Определено, что получение эмоционального удовлетворения – один из важных мотивов обращения личности к средствам массовой коммуникации, особенно к такому, как телевидение. Независимо от начальной мотивации обращения к средствам массовой коммуникации, любая медиапродукция, как правило, влияет не только на когнитивную, но и на эмоциональную сферу личности. Утверждено, что ключевым механизмом эмоционального воздействия является идентификация, усиливающая действие других механизмов. Отмечено, что все механизмы действуют в тесной взаимосвязи, и выделение их можно только теоретически.
Keywords: засоби масової комунікації; means of mass communication; средства массовой коммуникации; емоції; emotions; эмоции; емоційний вплив; emotional impact; эмоциональное воздействие; особистість; personality; личность