Попередження насильницької злочинності неповнолітніх через виявлення факторів/тенденцій інформаційного, суб’єктно-об’єктного в соціумі та людині - Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; Іван Кріцак (Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання = Cybersecurity in Ukraine: Legal and Organizational Issues : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 17 листоп. 2023 р.). - Одеса : ОДУВС, 2023. - С. 90-93, 2023)
Зазначено, що насильницька злочинність неповнолітніх в умовах сьогодення є проблемою глобального характеру, де щоразу відкриваються нові аспекти її проявів, різностороні шляхи вирішення. З огляду на це, важливим є кримінологічний вимір багатофункціональної діяльності дітей, особливо з урахуванням напрацювань духовного у сфері психології та релігії.

It is noted that the violent crime of minors in today's conditions is a problem of a global nature, where new aspects of its manifestations and various ways of solving it are discovered every time. In view of this, the criminological dimension of multifunctional activities of children is important, especially taking into account the developments of the spiritual in the field of psychology and religion.

Отмечено, что насильственная преступность несовершеннолетних в сегодняшних условиях является проблемой глобального характера, где каждый раз открываются новые аспекты ее проявлений, разносторонние пути решения. Учитывая это, важно криминологическое измерение многофункциональной деятельности детей, особенно с учетом наработок духовного в сфере психологии и религии.
Keywords: попередження насильницької злочинності неповнолітніх; неповнолітні; насильницька злочинність; Україна; кримінологія; злочинність неповнолітніх; minors; prevention of violent crime by minors; Ukraine; предупреждение насильственной преступности несовершеннолетних; Украина; несовершеннолетние