European Union and its security initiatives: opportunities for cooperation with non-EU states - Meidych, R. O.; Мейдич, Р. О. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 167-168, 2025)
Підкреслено, що у процесі вивчення безпекових відносин Україна-ЄС виявлено певні перешкоди, які перешкоджають налагодженню ефективної довгострокової співпраці між країною та Європейським Союзом.

It is emphasized that in the process of studying Ukraine-EU security relations, certain obstacles have been identified that prevent the establishment of effective long-term cooperation between the country and the European Union.
Keywords: Європейський Союз; безпека; Україна; міжнародна співпраця; European Union; security; Ukraine; international cooperation