Стан дослідження проблеми правового регулювання відшкодування шкоди у трудовому праві України - Мельник, В.; Melnyk, V. (Knowledge, Education, Law, Management. – 2022. – № 6 (50). – P. 244-248, 2022)
Здійснено аналіз наукових поглядів вчених, які прямо чи опосередковано досліджували проблематику правового регулювання відшкодування шкоди у трудовому праві. Акцентовано увагу на тому, що за роки незалежності нашої держави, особливо за останні 20 років, вітчизняними правниками було напрацьовано досить великий та змістовний науково-теоретичний базис з проблематики відшкодування шкоди у трудовому праві. Відзначено окремі аспекти відшкодування шкоди у трудовому праві, які залишаються малодослідженими.

The article analyzes a number of scientific views of scientists who directly or indirectly studied the problems of legal regulation of compensation for damage in labor law. Attention is focused on the fact that during the years of our country's independence, especially in the last 20 years, domestic lawyers have developed a fairly large and meaningful scientific and theoretical base on the issue of compensation for damages in labor law. At the same time, attention is focused on certain aspects of compensation in labor law, which remain understudied.

Осуществлен анализ научных взглядов ученых, прямо или косвенно исследовавших проблематику правового регулирования возмещения вреда в трудовом праве. Акцентировано внимание на том, что за годы независимости нашего государства, особенно за последние 20 лет, отечественными юристами был наработан достаточно большой и содержательный научно-теоретический базис по проблематике возмещения вреда в трудовом праве. Отмечены отдельные аспекты возмещения вреда в трудовом праве, которые остаются малоисследованными.
The state of research on the problem of legal regulation of damage compensation in the labor law of Ukraine
Stan badania problemu regulacji prawnej odszkodowania szkód w prawie pracy Ukrainy
Мельник, В. Стан дослідження проблеми правового регулювання відшкодування шкоди у трудовому праві України / Валентин Мельник // Knowledge, Education, Law, Management. – 2022. – № 6 (50). – P. 244-248. - DOI: https://doi.org/10.51647/kelm.2022.6.38.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; відшкодування шкоди; reparation; возмещение вреда; погляди вчених; views of scientists; взгляды ученых; publikatsii u zarubizhnomu vydanni