Деякі питання правового регулювання запобігання корупції в органах Національної поліції: міжнародно-правовий аспект - Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7072-961X (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.). – Харків, 2016.– С. 182-184, 2016)
Наголошено, що система запобігання корупції в Україні перебуває у процесі реформування. Наразі здійснено прогресивні кроки з прийняття законодавчих актів, які містять нові превентивні антикорупційні приписи, що ґрунтуються на міжнародних стандартах. Міжнародні стандарти боротьби з корупцією знаходять свій розвиток і органічно доповнюються позитивними зарубіжними практиками запобігання та протидії корупції. Зазначено, що сприйняття та імплементація міжнародних стандартів і позитивного зарубіжного досвіду щодо запобігання та протидії корупції, у тому числі й під час проходження служби в органах Національної поліції, має здійснюватися на трьох рівнях: доктринальному, правотворчому, правозастосовному.

It was emphasized that the system of prevention of corruption in Ukraine is in the process of reformation. Currently, progressive steps have been taken to adopt legislative acts that contain new preventive anti-corruption prescriptions based on international standards. International anti-corruption standards are developing and organically complemented by positive foreign practices of preventing and countering corruption. It is noted that the perception and implementation of international standards and positive foreign experience in preventing and countering corruption, including during service in the National Police, should be carried out at three levels: doctrinal, law-making, law-enforcing.

Отмечено, что система предотвращения коррупции в Украине находится в процессе реформирования. В настоящее время предприняты прогрессивные шаги по принятию законодательных актов, содержащих новые превентивные антикоррупционные предписания, основанные на международных стандартах. Международные стандарты по борьбе с коррупцией находят свое развитие и органически дополняются позитивными зарубежными практиками предотвращения и противодействия коррупции. Подчеркнуто, что восприятие и имплементация международных стандартов и положительного зарубежного опыта по предотвращению и противодействию коррупции, в том числе во время прохождения службы в органах Национальной полиции, должно осуществляться на трех уровнях: доктринальном, правотворческом, правоприменительном.
Шатрава, С. О. Деякі питання правового регулювання запобігання корупції в органах Національної поліції: міжнародно-правовий аспект / Сергій Олександрович Шатрава // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. V Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 18 листоп. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2016. – С. 182-184.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; Міжнародне право .International Law. Международное право; корупція; corruption; коррупция; запобігання корупції; prevention of corruption; предотвращение коррупции; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; міжнародні стандарти; international standards; международные стандарты