Правові засади становлення адміністративного судочинства в незалежній Україні - Пчелін, В. Б.; Pchelin, V. B.; ResearcherID: L-2114-2016; Віталій Пчелін (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2018. - Вип. 1, т. 2. - С. 41-45, 2018)
У статті проаналізовано правові засади становлення адміністративного судочинства в Україні. Такі засади розглянуто з урахуванням хронології подій, що відбувались у цій сфері з моменту здобуття Україною незалежності. Наголошено на окремих етапах становлення адміністративного судочинства. Як завершальний етап розглянуто прийняття Кодексу адміністративного судочинства України.

В статье проанализированы правовые основы становления административного судопроизводства в Украине. Такие основы рассмотрены с учетом хронологии событий, которые происходили в данной сфере с момента обретения Украиной независимости. Акцентировано на отдельных этапах становления административного судопроизводства. В качестве завершающего этапа рассмотрено принятие Кодекса административного судопроизводства Украины.

In the article, we analyze the legal basis for the establishment of administrative legal proceedings in Ukraine. Such foundations are considered taking into account the chronology of events that have occurred in this area since Ukraine gained independence. It is accentuated at certain stages of the formation of administrative proceedings. As the final stage, we consideredthe adoption of the Code of Administrative Judicial Proceedings of Ukraine.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Історія. History. История; Україна. Ukraine. Украина; правові засади; адміністративне судочинство; адміністративний процес; адміністративні суди; административное судопроизводство; административный процесс; административные суды; правовые основы; administrative legal proceedings; administrative process; administrative courts